Nosaltres

Viatges al cor de poble es una empresa social amb l’objectiu d’oferir nous productes turístiques amb un toc diferent, i d’alta qualitat, que estan basats en un apropament humà als llocs on es treballa, i d’acord amb una sèrie de principis que guien el nostre treball per aconseguir unes activitats i productes ètics, responsables socialment i que fomenten el respecte amb el mediambient.

En l’àmbit social el nostre objectiu és revitalitzar zones rurals en declivi promovent i rescatant el seu patrimoni cultural, natural i humà com un valor actiu de estes.

ELS NOSTRES PRINCIPIS

Totes les nostres activitats i paquets estan guiades per 3 principis bàsics:

Responsabilitat social

Promovem la cultural local, l’entorn natural i el teixit empresarial local. Treballem amb persones de les destinacions oferides. Contribuïm a rescatar tradicions e històries en perill de desaparèixer. Utilitzem proveïdors locals i treballem per un ampli repartiment dels guanys (lluny de pràctiques de tot inclòs). Així mateix es recolza amb un 10% dels nostres beneficis a associacions locals treballant per la promoció i rescat de la cultura i l’entorn natural dels destins.

Apropament humà

En el desenvolupament dels productes participen persones autòctones amb l’objectiu d’obrir les portes de les seues cases perquè els viatgers coneguen els destins a través dels ulls de la gent d’ací. Un dels objectius és proporcionar un coneixement i una comprensió des d’un punt de vista humà de la gent, les tradicions, la història i l’entorn. Així mateix, totes les activitats estan dissenyades per a promoure la interacció i el respecte mutu entre visitants i la gent local. Per a complir amb este principi només s’ofereixen les experiències per a individuals o grups xicotets, açò garanteix el respecte a la cultura local i la interacció.

Medi-ambiental

Tenim com a objectiu donar a conèixer les nostres destinacions a través d’experiències de l’entorn natural que desperten els nostres sentits (els olors, els sons), i el coneixement de la vida dels pobles, de la seua gent, i dels seus costums com la cuina, les festes.Contribuïm a protegir el medi-ambient promovent oficis ecològics i conservant i protegint àrees d’interès natural i cultural com valors actius de les destinacions.

LA NOSTRA QUALITAT

Per a desenvolupar cada viatge que us oferim es duu a terme una investigació exhaustiva de les destinacions, de la seua gent, del seus costums. Es compartix el dia a dia de les persones dels oficis tradicionals al llarg de les 4 estacions de l’any. Es recopilen les històries humanes i les llegendes. Es desenvolupen tots els productes conjuntament amb gent local enamorada de la seua regió. Cada investigació dura aproximadament un any i mig, durant aquest temps es seleccionen els passejos, es desenvolupen les activitats dels oficis i es forma en turisme a les persones que exerceixen d’amfitrions. El resultat són unes vacances de alta qualitat on es mira el detall, on cada activitat té un sentit i on l’objectiu és aconseguir que els viatgers puguen apreciar i gaudir dels destins tant com la gent que participa en la iniciativa.

EL NOSTRE EQUIP

El nostre principal valor afegit és que cada viatge oferit és dissenyat i organitzat per persones autòctones que inclouen als amfitrions, les persones dels oficis tradicionals, propietaris de cases rurals i persones d’associacions que estimen la seua terra i que es senten orgullosos de la seua cultura, del seu entorn i del seu estil de vida.

A continuació incloem un xicotet resum de les persones que participen en el disseny i preparació de les vacances que tu pots gaudir:

Joaquín de la Concha

És un apassionat dels viatges i les cultures. Ha viscut i treballat més de 10 anys en diversos països del món creant i organitzant negocis socials i projectes de turisme comunitari. Fa alguns anys va prendre la determinació de llançar un negoci de turisme social a Espanya i és, a més del fundador de Viatges al cor del poble, el coordinador de la iniciativa.

Valerie Brohet

Valerie és una dona belga que viu en Benialí des del 2001. Li encanta passejar per les muntanyes amb el seu marit i el seus fills i està enamorada de la vall des que venia amb els seus pares a passar açí els seus estius. Tant, que fa uns anys va decidir deixar la seua Bèlgica natal per a vindre a viure a Alacant i fundar una família en la vall amb el seu marit i els ses dos fills. Valerie és una apassionada de la naturalesa amb coneixements sobre l’agricultura local (la seua família política té cirerers i oliveres) i amb moltes idees i ganes de participar en qualsevol iniciativa que li done una nova vida a la vall. Amb ella descobrireu, caminareu, entendreu i sobre tot, gaudireu de la vall.

Paul Wright

Paul i la seua muller Sally van decidir fa més de 10 anys deixar el seus treballs de comptabilitat i directora bancària per a canviar completament de vida i vindre a la Vall de Gallinera. Els dos són uns apassionats de la naturalesa, la cultura local i les tradicions. Fins i tot, si veniu durant l’època de festes, us trobareu a Paul vestit de moro (¡un anglés de moro!) en les festes de moros i cristians de la vall.

Claudia Ribas

Claudia, nascuda en Alemanya, i crescuda en Espanya, viu actualment en Jesús Pobre, un poble de la mateixa comarca on esta la Vall de Gallinera. Claudia és actualment panadera (fa uns pans ecològics que ven en els mercats de la terra de la comarca) i és una apassionada de la sociologia, la naturalesa, el ioga y la bona vida en general. Amb ella disfrutareu d’una persona que transmet ganes de divertir-se i de passar-ho bé.

Sally Wright

Sally i el seu marit Paul, van decidir fa més de 10 anys deixar el seus treballs de comptabilitat i directora bancària per a canviar completament de vida i vindre a la Vall de Gallinera. Els dos són uns apassionats de la naturalesa, la cultura local i les tradicions. Amb Sally gaudireu del seu sentit de l’humor i vereu tot des d’uns ulls que transmeten un gran entusiasme per la vall.

Julie Ann Gale

És una altra dona molt activa, en este cas anglesa, que porta vivint des dels anys 80 en aquesta zona. July ha treballat de quasi tot en moltes partes d’Espanya i en moltes pobles de per açí i és una guia professional amb experiència en grups d’una cosa semblant a l’IMSERSO anglés. July coneix molt en profunditat la Comunitat Valenciana i els seus amagatalls, els oficis relacionats amb l’agricultura (ella i el seu home tenen oliveres, cirerers, ametlers, …), i la gent de la vall. Però sobretot, sap i li agrada transmetre-ho a la gent que ens visita. July ha participat també en iniciatives socials de la vall, i en concret en el projecte social EQUAL sobre dones emprenedores.

Gema Cívico

Gemma és una jove valenciana tot terreny de Benissili, l’últim poble d’esta vall entre Alacant i València. Gemma ha estat involucrada en moltes iniciatives que s’han dut a terme per a potenciar el desenvolupament de la vall, entre les que destaquen la seua participació en el mercat de la terra o la seua participació com a presidenta de l’associació de comerços de la vall. Així mateix, Gemma sempre ajuda en les tasques d’agricultura ecològica de les terres dels seus pares compaginant-ho amb la criança de la seua xiqueta, Elena. Gema ha nascut i crescut en Benissili, parla l’anglès amb fluïdesa, i és a més de protagonista, part de la idiosincràsia de la vall. Amb ella podreu aprendre moltes coses des dels ulls d’algú molt d’ací.

A més d’estes persones que treballem com a amfitrions, el nostre equip esta format actualment per 11 persones més que estan involucrats com a persones que exerceixen i participen en les jornades de portes obertes d’oficis traicionals (ramaders, apicultors, cistellers, etc.). Segueix el següent enllaç per a descobrir-los a ells i als seus oficis al llarg de les 4 estacions de l’any. Llig més sobre l’equip d’oficis.